A mi się marzy jakiś wygodny dupowóz z automatem, żeby już nie mieszać wajchą we wrocławskich korkach i koniecznie diesel, żeby nie lać dużo paliwa np. BMW 320d lub A4 2.0TDI
upały - buczenie po wyłączeniu silnika
Zwiń
X
-
upały - buczenie po wyłączeniu silnika
Witam wszystkich
Mam instalkę LPG i klimatronika. Po wyłączeniu silnika w upalne dni pojawia się dziwne buczenie trudne do diagnozy. Przepuszcza jakiś zawór w instalacji ciśnieniowej tylko nie mam pojęcia czy LPG, klimy czy coś ze wspomaganiem. Może ktoś miał podobne objawy???
-
-
na 100% to nie wentylatory. To przepuszcza jakiś zawór lub jest jakaś nieszczelniość trudna do zdiagnozowania. Słychać po wyłączeniu silnika i czuć nawet na pedale hamulca. Ale nie mogę dojść czy to LPG ma nieszczelność pompa hamulcowa,klima czy wspomaganie. trwa to ok 10-20 sek. Wszystko działa poprawnie.
Komentarz
-
-
Ja stawiam na klime.
Mam u siebie cos podobnego czasami - ale nikt nie potrafi tego zdiagnozować, u mnie pojawia sie w czasie jazdy, ale po wyłączeniu silnika też czasem mam to. Albo jakis zawór od klimy, albo wentylator...Teraz Laguna II 2,0 dci 150KM ...
Octavia II kombi 1,9 TDI również w stajni w rodzinie
Komentarz
-
-
U mnie jest to odgłos pracy zaworu rozprężnego klimy. Obserwuję to w 2 samochodach, obydwa klima manual. Trwa przez chwilę po załączeniu lub wyłączeniu klimy. W nowych samochodach było niezauważalne (chyba - nie jestem pewien). Bardziej zauważalne po dłuższej intensywnej pracy klimatyzacji w gorące dni (duża różnica temp). W jednym przypadku przypomina to bardziej syczenie, w drugim jest bardziej wyrażny odgłos (coś jakby delikatne buczenie).
Poza tym klima pracuje jak powinna. Przyjąłem, że TTTM :szeroki_usmiechPzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Witam
Dołączam do tego wątku bo szkoda tworzyć nowy.
Mam taki objaw: po wyłączeniu silnika (nie zaleznie od temperatury na zewnątrz) przez krótki czas słychać buczenie. Jak podniosłem klapę to dobiega to chyba z jakiegoś rozdzielacza przewodów ciśnieniowych znajdującego się za silnikiem (patrząc od strony maski to na prawo względem osi pojazdu).
Może ktoś miał taki przypadek. Czy ewentualna naprawa będzie kosztowna?
Skoda OCT II; 1.9 TDI; 105KM; 2007r.klos
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klosWitam
Mam taki objaw: po wyłączeniu silnika (nie zaleznie od temperatury na zewnątrz) przez krótki czas słychać buczenie. Jak podniosłem klapę to dobiega to chyba z jakiegoś rozdzielacza przewodów ciśnieniowych znajdującego się za silnikiem (patrząc od strony maski to na prawo względem osi pojazdu).
Skoda OCT II; 1.9 TDI; 105KM; 2007r.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez klosWitam
Skoda OCT II; 1.9 TDI; 105KM; 2007r.
ps. obecnie w srebrnej mam zainstalowany trzeci blok elektromagnesów..... :diabelski_usmiech>>E<< by Ali, defibrylator by DGW
Komentarz
-
Komentarz